Question 1: How can I find out if I have a clear line-of-sight to your satellite?

Answer:This webpage has an azimuth and elevation calculator. Please check the look angle calculator. Click here

Question 2: I have a lot of tall trees in the way between my dish antenna and the satellite. What can I do?

Answer: Trees can cause interference with the satellites and dish. If you cannot find a different or higher location that provides line-of-sight to the satellites, you may have to trim your trees. You can mount your dish antenna up to 100 feet away from your house without adding any signal amplifiers, if necessary.

Question 3: I would like to know if the satellite TV dish antenna must be installed outside the home. I live in an apartment and am restricted to certain codes.

Answer: The satellite dish antenna needs to placed outside in order to receive the signal. Certain window materials do allow the signal to pass through, but you will lose signal strength.

Question 4: Can I install my satellite TV system myself?

Answer: You can install this system by yourself. We offer a Self Installation Kit which includes all necessary hardware normally needed to install one receiver.

Question 5: Is it possible to watch separate programming on two televisions with my SerbianTV Australia system?

Answer: Yes, we do offer this type of setup. You will need a satellite TV dish antenna with a dual output LNBF, and a separate receiver for each television. You can buy one receiver and watch local channels on one TV while watching other channels on the other. However, you can not watch 2 different channels simultaneously with only one receiver.

Question 6: I need a Professional Installation. Who do I call?

Answer: Simply call us to schedule an installation time convenient for you or fill the order form online.

Question 7: I installed my new satellite system myself and am unable to get dish antenna tuned in at all. All I have is the red bar graph. Can you help?

Answer: A red bar means you are not acquiring a strong enough signal from the satellite or are pointing it at the wrong satellite. First, make sure that all these conditions are met: Your dish antenna is correctly pointed at the proper satellite (You can verify your azimuth and elevation angles using this program). Next, be sure you have nothing in between the dish antenna and satellite, like tall trees, that might block the signal. Third, be sure all the cable is properly connected from your dish antenna all the way to the receiver. If you are still experiencing problems, check our Technical Support section and our Self Installation Guide. They will be valuable tools to further assist you.

Question 8: We have a satellite dish antenna and during heavy rain and snow we lose our signal. Is there something we can do to eliminate this?

Answer: The problem could be that your external connections on the cable are not weatherproofed. If there is water getting into the cable connection, it would cause the types of problems you are seeing. We recommend that you wait until the weather is clear and you are obtaining a good signal so that you are sure the cables are dry. Then use a good silicone sealant on all of your exterior cable connections.

Repeaking your dish antenna will also help to minimize this problem. The higher your signal strength, the less you will experience this fade.

Heavy rain and snow could also cause you to lose signal strength due to the dish antenna not being able to see the satellite. If you live in an area where inclement weather is a regular occurrence, you might want to consider using a slightly larger dish antenna.

If you do try and re-peak your dish for optimum signal, please ensure that it is safe to do so BEFORE attempting this procedure.

Question 9: What must I do to ground my system properly?

Answer: You may want to install the ground block onto the side of the building, or on some other sturdy structure near the satellite dish. Make sure that the location is stable, and that you fasten the ground block tightly to the surface. Locate the ground block as close as possible to the power entry ground.

Mount the ground block so that its connections are horizontal. This helps keep moisture from leaking into the block. Using the shortest path possible, run the coaxial cable(s) from the LNBF(s) to the input(s) on the ground block.

Put a drip loop in each cable to allow moisture to drip from the cable before it runs into the ground block. Run the ground wire to the power entry ground of the building in accordance with all local electrical codes.

A ground wire must always be a single piece of wire. Never splice two wires together for a ground. Corrosion and weathering can lead to a poor connection at the splice, making the ground ineffective and dangerous. If you cut the ground wire too short, replace it with a single wire cut to the correct length.

Use cable clips to attach the cable to the side of the building. This helps prevent damage.

Question 10: Can I paint the dish antenna so that it blends in with my house?

Answer: You can paint your dish antenna. We recommend that you use a flat paint, rather than glossy, to reduce the possibilities of problems from reflected heat at the LNBF. Also, do not get any paint on the LNBF.